MTE hírek

Hamar meggyőzte Teo Cizmic

Nermin Hujdurovic Körmendre igazolásában fontos szerepet játszott az is, hogy a vasiak az EuroChallengeben is indulni szeretnének.

Sokáig javarészt inkább a távozókról szóltak a hírek a Körmendnél, hiszen a kettős állampolgárságú játékosaik mind távoztak a klubtól. Marko Popadics, Momcsilo Latinovics és Török Rolland is új csapatban szerepel ősztől. Az érkezők oldalán a horvát Teo Cizmic vezetőedző mellett a MAFC-tól igazolt Lakosa Zsoltról lehetett hallani. A héten aztán már két légióst is bejelentettek a piros-feketék, egyikük az ex-nyíregyházi Nermin Hujdurovic, aki az előző szezon egyik legjobb centere volt.

Tags: 

Luka Katura érkezik Körmendre

Újabb idegenlégióssal bővült a körmendi keret, miután aláírta szerződését a horvát nemzetiségű Luka Katura, aki újonnan épülő csapatunk második külföldi játékosa lehet. A kosaras augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést Körmenden. A szakmai stábnak két hete lesz eldönteni, hogy érdemes –e őt a következő szezonban foglalkoztatni.

A 194 cm magas, 26 éves játékos, a Cibona Zagreb utánpótlás csapataiban nevelkedett, majd a Rudes Zagreb, KK Zabok és KK Velika Gorica csapataiban játszott. 2011 nyarán szerződött a Jolly JB Sibenik csapatához, ahol négy szezont húzott le, ő volt a csapatkapitány.

Tags: 

Latinovics távozik, Hujdurovics érkezik

Július 7-én hivatalossá vált, hogy a következő szezonban Momcsilo Latinovics sem lesz a csapatunk tagja, mert a klub a játékos kérésére felbontotta szerződését. A honosított kosaras 20 bajnoki mérkőzésén segítette a csapatot, a vezetőség ezúton is köszöni Momcsilo itteni munkáját és sok sikert kíván neki a továbbiakban!

A távozó mellett egy érkező is van, hiszen a mai napon egy új játékos kötelezte el magát csapatunkhoz és kezdi majd meg az új szezont Teo Csizmics irányítása alatt. Aláírta ugyanis egy éves szerződését a bosnyák Nermin Hujdurovics, aki az elmúlt idényben Nyíregyházán szerepelt, és a hazai bajnokság legponterősebb (mérkőzésenként átlag 22,8 pont) illetve az index-pontok alapján legértékesebb (29,6 indexpont meccsenként) játékosának bizonyult.

Tags: 

Török és Popadics is távozik Körmendről

Szerződést bontott az Egis Körmend és két kettős állampolgárságú játékosa, Török Rolland és Marko Popadics.

A román-magyar állampolgárságú Török Rollandot és a tavaly honosított, Szerbiából érkezett Marko Popadicsot eredetileg még egyéves szerződés kötötte az Egis Körmend kosárlabdacsapatához. A magyar szövetség új honosítási szabályzata miatt azonban a következő szezonban már mindketten légiósnak számítottak volna. (Már csak számít honosított magyar játékosnak, aki 15 és 21 éves kora között legalább 30 hónapig Magyarországon szerepelt.) A klub és a két játékos megállapodott abban, hogy felbontják a szerződésüket.

Török Rolland két körmendi szezon után visszatér Romániába. A román válogatott kosaras a Kolozsvár csapatában folytatja pályafutását.

Tags: 

Marko Popadics is távozik

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy immár hivatalos a hír, mely szerint Marko Popadics sem marad a csapatunknál.

A játékos családi okokra hivatkozva kérte szereződése felbontását. Köszönjük Marko itteni munkáját és ez úton kívánunk neki sok sikert a kosárlabdában, a tanulásban és a magánéletben egyaránt.

Tags: 

Török Rolland elhagyja Körmendet

A mai napon vált hivatalossá, hogy Török Rolland a következő szezonban Kolozsváron folytatja pályafutását.

Bár a játékosnak volt szerződésre a folytatásra Körmenden, a kontraktus tartalmazta azt, hogy külföldi megkeresés esetén kivásárolhatják abból, ami a ma szentesített megállapodás alapján meg fog történni. Török Rolland számára családi okok miatt is fontos volt, hogy közelebb lehessen szeretteihez, a klubvezetés ezt a szempontot is fontosnak tartotta, amikor megszületett a megállapodás a váltásról.

Ez úton is köszönjük Rollandnak az itt töltött két szezont, azt a játékot és hozzáállást, amit tőle láthattunk ez idő alatt. Méltán vált a közönség kedvencévé, hiszen ennyi idő után is nagyon sokan már igazi körmendi játékosként tartották számon.

Tags: 

Az Egis Körmend indul nemzetközi kupában, ha erre lehetőséget kap

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy – az interneten, az egyik portálon megjelent találgatásokkal ellentétben – klubunk készen áll arra, hogy a következő szezonban is kilépjen a nemzetközi kupaporondra. A klub ügyvezetőjeként ezt már hivatalosan is jeleztem a honi szövetség főtitkára felé, akivel több telefonbeszélgetésen vagyunk túl ebben a témában.

Bár más ügyekben folyamatos az érdeklődés felénk, a nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatban eddig nem kaptam megkeresést a sajtó részéről, pedig a megjelent találgatást egyetlen kérdéssel meg lehetett volna előzni.

Ez úton szeretném egyértelművé tenni klubunk ezzel kapcsolatos álláspontját:

Kapcsolódó cikkek: 

Az Egis Körmend indul nemzetközi kupában, ha erre lehetőséget kap: http://vaol.hu/bckormend/az-egis-kormend-indul-nemzetkozi-kupaban-ha-err...

Tags: 

Marko Popadics távozik Körmendről

De nem az új légiós-szabály miatt. A pletykákkal ellentétben biztosan nem igazol a Falcóhoz.

Ugyan tavaly nyáron kétéves szerződést kötött Marko Popadics a Körmenddel, a szerb-magyar kettős állampolgárságú hátvéd mégis távozik a vasi klubtól. A játékos ezt tegnap már egyértelművé is tette közösségi oldalán. Popadics a BB1.hu megkeresésére elárulta, hogy közös megegyezéssel váltak el egymástól a piros-feketékkel.

Tags: 

Vasban van a főhadiszállás - B divíziós Eb-kre készülnek a korosztályos fiúválogatottak

Megkezdték a közvetlen felkészülést a magyar korosztályos fiú kosárlabda-válogatottak az idei B divíziós Európa-bajnokságokra. Az U18-as keret Körmenden, az U16-os Szombathelyen verte fel a főhadiszállását.

Pór Péter vezette U20-as válogatott kerettel eleinte öt Falco-játékos – Bagó Martin, Bazsó Brúnó, Hódi Patrik, Perl Zoltán és Váradi Benedek – is készült. Időközben az egyaránt térdsérüléssel küszködő Bagó és Hódi nem tudta folytatni a munkát. (A másik három szombathelyi játékos tagja volt annak a Váradi Attila vezette U20-as csapatnak, amely tavaly balszerencsés körülmények között volt kénytelen búcsúzni az A csoporttól). A mostani válogatott eddig Kecskeméten dolgozott, majd csak július 1-jétől költöznek át Székesfehérvárra, a július 9–19. között rendezendő Eb színhelyére.

Közben sorra játsszák a felkészülési mérkőzéseiket. Először kétszer is megmérkőztek Horvátország U20-as válogatottjával – és mindkétszer nyertek (84-67, 79-71). Perl és Váradi kulcsembere volt a magyar csapatnak. Ezen a héten Románia ellen nagy fölényt mutattak a magyarok – először 93-43-ra, majd 94-55-re nyertek. Ezeken a meccseken csereként lehetőséghez jutott Bazsó is. Viszont a keddi, második találkozón Perl Zoltán megsérült. Az U20-as csapat a hétvégén Portugáliában vesz részt egy nemzetközi tornán, a házigazdák mellett Ausztria lesz még az ellenfél.

Tags: 

Ülésezett a szövetség elnöksége

A MAFC-ot kéri fel az elnökség az NB1 A csoportos indulásra

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége mai ülésén megtárgyalta és véglegesítette a 2015-16-os idény versenykiírásainak még nyílt kérdéseit:

-a férfi NB1 A csoportjában való részvételre az MKOSZ Elnöksége a MAFC-ot kéri fel (az NB1/B-ből feljutást kiharcoló Bonyhád nem vállalta az élvonalbeli indulást)
-férfi NB1/B: kötelező az egész NBI/B osztályú mérkőzésen egy U21‐es játékos szerepeltetése (1995.01.01. után született), a 2017/18 idénytől viszont bevezetésre kerül az U20‐as játékos kötelező játszatása (1998.01.01. után született)
-nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB)

Tags: 

Oldalak