MTE

MTE hírek

Főszerkesztő, diszkós, televíziós (sport)riporter, operatőr, műsorközlő, klubsajtós is egyben

Három éve, 2012-ben jelent meg a körmendi kosárlabdázás ötven évét felidéző könyv „Csakazértis lett!” címmel. „Három és fél évtizede engem is megfertőzött, és azóta is betegen tart, történjen bármi, jöjjenek rossz, vagy jó idők” vallja benne a szerző, Németh Zsolt. „Johnny” nemcsak a csapat egyik leghűségesebb szurkolója; civil munkái során megszerzett tudásával, tapasztalataival hosszú ideje szolgálja a piros-feketéket.

–- A hőskorról, az NB II-ről, a Gangóról, nincsenek saját emlékeim, hiszen 1967-ben születtem. Nekem ott kezdődött a körmendi kosárlabda – 8-9 évesen -, amikor Németh „Csicsa”, akivel egy udvarban laktunk, kézenfogott, és elvitt egy NB I-es meccsre. Utána már mindig ott akartam lenni -– idézte fel az első „nagy találkozást” Németh Zsolt. – Először csak gyereknéző voltam, aztán sokáig szurkoló – a szolidabb fajtából, a régi B középtől egy kicsit jobbra a sarokban volt a törzshelyünk.

Azt, hogy egyszercsak a csapatnál úgymond bennfentessé válhatott, a diszkózásnak is köszönheti.

25 éves az első Magyar Kupa győzelem

Azon túl, hogy Húsvét hétfő van, ma is ünnepel a körmendi kosárlabdázás. Ma 25 éve, hogy a csapat megszerezte első Magyar Kupa sikerét, meglehetősen izgalmas körülmények között, Zsebe Ferencz utolsó másodperces dobásával.

Fodor Sándor így írt erről a hazai pályán lejátszott találkozóról, Piros és Fekete című könyvében: